Invitație la therme

Pentru perioada rece a anului vă invit la o escapadă balneară de weekend care este o binecuvântare atât pentru trup, cât și pentru suflet. Am observat că sunt la mare căutare hotelurile Spa&Wellness care oferă acces la piscine exterioare și interioare cu ape minerale termale, saune, zone de relaxare și jacuzzi.

Băile termale te revigorează, te energizează, dar sunt recomandate și pentru tratarea unor probleme de sănătate în funcție de mineralele și sărurile pe care le conțin. Indiferent de vârstă, te poți bucura și relaxa în apa caldă și vindecătoare. Apa termală are o temperatură între 20-86 grade Celsius și izvorăște în regiunile cu activitate vulcanică sau este izvorul cu apă încălzită de apele geotermale subterane.


M-am gândit să aflu mai multe despre stațiunile balneare din Romania și posibilitățile de cazare la hotelurile care oferă servicii de tip therme.

Băile Felix este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România situată în județul Bihor. Apele termale cu temperaturi între 43-49 grade Celsius sunt oligometalice, bicarbonate, calcice, sodice și au efecte în tratarea efecțiunilor reumatismale, neurologice centrale și periferice, posttraumatice, ginecologice. Acestea au și contraindicații în cazul bolilor infecțioase, afecțiuni maligne, afecțiuni hematologice, tromboze și tromboflebite acute, hipertensiune arterială, TBC, epilepsie, boli psihice și endometrioză.

Posibilități de cazare: Hotel Lotus Therm Spa & Luxury Resort, Hotel Internațional, Hotel Anthimos, Hotel Aqua Parc President, Hotel President Business, Hotel President Spa, Hotel President, Pensiunea Palace.

Stațiunea Călimănești-Căciulata este cea mai cunoscută stațiune balneară din județul Vâlcea, situată pe malul râului Olt, la poalele muntelui Cozia, cunoscută de pe vremea dacilor pentru efectele apelor termale și unde Mircea cel Bătrân a ctitorit Mănăstirea Cozia. Izvoarele termale au ape sulfuroase, calcice, sodice, magneziene, clorurate, bicarbonate, iodurate cu temperaturi între 23-86 grade Celsius, folosite pentru tratarea unor afecțiuni ale aparatului locomotor, afecțiuni neurologice periferice, afecțiuni ginecologice și afecțiuni respiratorii. Contraindicații: epilepsie, afecțiuni cardiovasculare, TBC, afecțiuni renale și sarcină.

Posibilități de cazare: Complexul Căciulata-Cozia-Oltul, Hotel Traian, Hotel Central, Hotel Casa Românească, Hotel Orizont Cozia.

Băile Herculane este cea mai veche stațiune turistică din România. Situată in SV țării în județul Caras-Severin, această stațiune balneară are ape termale de o temperatura între 38-60 grade Celsius. De-a lungul râului Cerna pe o distanță de 4 km găsești cădițe naturale construite de oameni sau bazine publice din ciment care captează apa termominerală și unde accesul este liber. Aceste ape care au o concentrație ridicată de hidrogen sulfurat și un grad scăzut de reactivitate tratează afecțiuni reumatismale, ginecologice, respiratorii, cu efecte benefice și asupra pielii.

Posibilități de cazare: Hotel Afrodita Resort & Spa, Hotel Diana, Hotel Ferdinand, Hotel Minerva Resort & Spa, Pensiunea Jojo Imperial, Hotel Roman.

Geoagiu Băi sunt cunoscute de pe vremea romanilor sub denumirea de Thermae Germisara și este o stațiune balneoclimaterică permanentă situată în județul Hunedoara la 46 km de Deva. Aici se găsește un ștrand cu trei bazine de ape termale cu temperatura între 29-32 grade Celsius care tratează afecțiuni reumatologice, boli dermatologice, afecțiuni ale sistemului nervos periferic, nevroze astenice, afecțiuni ale aparatului renal.

Posibilități de cazare: Hotel Germisara, Hotel Aida, Hotel Diana, Hotel Vacanța, Hotel Termal.

Și în Bulgaria există mai multe stațiuni cu ape termale, dar am ajuns în Kranevo, Sandanski, Sf. Constantin și Elena.

Complexul Therma Village Eco & Spa de 5 stele se află în stațiunea Kranevo, la malul mării, între Nisipurile de Aur și Albena.

Este deschis tot timpul anului și oferă cazare în spații amenajate tematic de la camere duble în hotel până la vile de lux cu piscină.


Spa-ul cuprinde un bazin olimpic cu adâncimea de la 140 cm la 210 cm, o piscină cu apă termală cu adâncimea de 130 cm, baie turcească, salină, masaje, fish spa, bicicletă în apă, zonă de relaxare, un jacuzzi exterior și o saună. Totodată, complexul oferă acces la un bar pe malul mării, terenuri de sport, patinoar și parcare.

Complexul Ensana Aquahouse de 5 stele se află în stațiunea Sf. Constantin și Elena și cuprinde: Hotelul Aquahouse, Hotelul Astoria Garden, Vila Chinka, Vila Astoria Garden și un Spa & Therme Aquahouse situat pe malul mării care oferă piscine interioare și exterioare cu apă termală, saune, zone de relaxare, piscină olimpică, restaurant și bar.

Acest complex care tronează în mijlocul unui parc cu multă verdeața și pini a reînviat stațiunea Sf. Constantin și Elena. Este un loc uimitor care de la prima privire te surprinde prin arhitectura clădirilor, spații verzi frumos amenajate, locuri de relaxare pe plajă și piscine în aer liber cu apă termală.

Sandanski este o stațiune balneoclimaterică ce se află la 164 km de Sofia și 27 km de granița cu Grecia, situată la poalele munților Pirin, pe cele două maluri ale râului Bistrița Sandanska și cu o temperatură medie anuală cea mai mare din Bulgaria. Orașul este considerat locul nașterii sclavului Spartacus, conducătorul unei revolte din anii 75-71 î.H. Aici găsim 80 de izvoare cu ape termale care au temperaturi între 42-81 grade Celsius și care tratează afecțiuni ale aparatului locomotor, afecțiuni ale sistemului nervos periferic, boli ale pielii, afecțiuni ginecologice și alergii.

Posibilități de cazare: Interhotel Sandanski, Pirin Park Hotel, Medite Spa Resort & Villas, Family Hotel Edia-Sandanski.

Vă doresc relaxare plăcută si binemeritată în cât mai multe locații spa&wellness!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *